Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Domácí vlašský salát

Stránky

středa 2. ledna 2013

Domácí vlašský salát


Domácí vlašský salát

Pomalu se nám to blíží. Nevím, jak vy, ale já dělávám na vánoční svátky také obložené chlebíčky. Na obložené chlebíčky dávám ze všech chlebíčkových salátů nejraději vlašský salát. Na jeho přípravu jsem vyzkoušela spoustu zaručených receptů - tu s vejci, tu s hořčicí, tu s hráškem.. Ale nejlepší ze všech je právě ten, na který vám dnes přináším recept.


Na přípravu domácího vlašáku potřebujeme:
250 g vařených brambor pokrájených na malé kostičky
250 g šunkového salámu - pokrájeného na jemné proužky
200 g kyselých okurek nastrouhaných na struhadle
80 g cibule najemno nastrouhané
sůl, pepř dle chuti
1 lžíce octa smíchaná s 1 lžičkou worchesterové omáčky
400 g tatarky


Brambory, okurky a cibuli smícháme dohromady. Dle chuti osolíme, opeříme a celé zalijeme octovou zálivkou. Nakonec vmícháme tatarku. Necháme v chladu odležet!
Pokud se rozhodnote vlašák podle mého receptu připravit, potom doporučuji zachovat přesné množství jednotlivých surovin. Podle sebe vím, že se mi zpočátku zdálo 250 g brambor málo, tak jsem radši ještě jednu přihodila, okurek se mi zdálo zase hodně, tak jsem pro jistotu ubrala :) Opravdu zkuste vydržet a zachovejte stejný poměr!!



A ve finále budete mile překvapeni úžasnou chutí!!!!
A nyní už jen natřít na večku ozdobit a s chutí do toho!


A na chlebíčky se také hodí pochoutkový salát! Recept najdete ZDE!

1 komentář :

  1. Ahoj Alis,tak jsem Ti Ti tady zase trochu prošmejdila,to je dobrůtek ale salátky určitě vyzkouším. Měj se moc hezky. Páááá Jana

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...