Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Mátový sirup

Stránky

středa 2. ledna 2013

Mátový sirup


Mátový sirup

Po delší době jsem se opět rozhodla doplnit zásoby domácích sirupů. Tentokrát to vyhrál mátovýMrkající.
U Evky na blogu jsem nedávno objevila recept na mátový sirup. Ale protože nevlastním velkou mátovou plantáž, ale malý keříček máty, recept jsem musela trochu upravit a samozřejmě doplnit o můj oblíbený citronUsmívající se


rychlý mátový sirup

A o recept se tu s vámi dnes podělím. Hned na začátku musím říct, že ne všem tenhle sirup může chutnat. Máta má své specifické aroma, které ne všem může být příjemné.

Na přípravu domácího mátového sirupu potřebujeme:
2 hrsti mátových lístků
1/2 citronu pokrájeného na kolečka
750 ml převařené, vychlazené vody
asi 650 g krystalového cukru
2 lžičky kyseliny citronové
šťáva z 1/2 citronu


1. den
mátové lístečky opereme a vložíme do hrnce. Přidáme na kolečka pokrájenou 1/2 citronu a vše zalijeme 750 ml převařené, vychlazené vody. Necháme 24 hodin vyluhovat.

2. den
Námočené lístky a citron přecedíme. Do přecezené vody přidáme cukr, kyselinu citronou a šťávu z 1/2 citronu. Vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a potom ještě asi tak 4 minutky necháme převařit.
Plníme do čistých skleniček.

A máme hotovo. A můžeme si připravit úžasný osvěžující nápoj!!!! Sirup stačí zalít vychlezenou perlivou vodou, přidat kousky limetky, led a pár lístečků čerstvé máty

Vyzkoušejte i jiné sirupy!


Inspirováno: Evkou - murkaeva.blog.cz

1 komentář :

  1. No Ali, ty ses rozjela s těma sirupama, ale všechny jsou určitě moc dobré a zdravé!!!!!!!Máty mám hodně , celý truhlík na okně, já si z máty vařím čaj na žaludek!!!!!!!!Taky vyzkouším !!!!!!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...