Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Rozstřelený ptáček

Stránky

středa 2. ledna 2013

Rozstřelený ptáček


Pro ty, kteří zde čekají návod na likvidaci létajících přátel z živočišné říše: nepokračujte ve čtení a neztrácejte zde čas!
A pro vás, všechny ostatní, přináším další typ na rychlý víkendový oběd Mrkající.
Určitě všichni znáte klasické španělské ptáčky, které se vaří snad v každé kuchyni. Recept na tento pokrm vznikl vlastně nedopatřením.
Původně jsem kdysi chtěla dělat španěláky. Připravila klasické závitky, naplněné okurkou, vajíčkem, kouskem uzeniny a dala cibulku, podlila vodou ... a zřejmě se někde stala chyba! Ať koukám, jak koukám tak závitky povolily, ve štávě plavaly kousky náplně. Stav nevratný - představa, že náplň znovu nandám do rozlezlých závitků mě děsila. A tak mi nezbylo nic jiného než celé dovařit.
A světe div se, výsledek nebyl zas tak špatný.



Tak to byla moje pohádka o tom, jak vznikl rozstřelený ptáček. Od té doby, pokud zrovna nemám maso vhodné na závitkym dělám rozstřelené ptáčky.
Pro tentokrát jsem použila kousky hovězího masa, které jsem pokrájela na kostičky. Maso jsem osmažila na cibulce, osolila, opepřila, přidala 2 lžíce hořčice, 2 rozčtvrcené kyselé okurky, zalila vodou a nechala vařit. Poté jsme přiadala na plátky pokrájený debrecínský párek. Nakonec jsem vzniklou omáčku zahustila a přidala na kostičky pokrájená vajíčka.
A máme hotovo. Jako přílohu jsme zvolila petrželkovou rýži vařenou v mikrovlnce .
A už jen zbývá popřát doboru chuť!!!

2 komentáře :

  1. Našla jsem v mrazáku zbytek hovězího z minulého víkendu, tak jsem se pustila do rozstřelených ptáčků. Naprostá paráda! Muž byl z jídla také nadšený. Díky za prima recept. :)
    Kouďa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že jste recept vyzkoušela a hlavně, že chutnalo!

      Vymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...